Gå til indhold
VI LEVERER FRAGTFRIT VED KØB OVER 395,- (KUN VED VALG AF FORSENDELSE UDLEVERINGSSTED)
VI LEVERER FRAGTFRIT VED KØB OVER 395,- (KUN VED VALG AF FORSENDELSE UDLEVERINGSSTED)

Gode råd om at fjerne kalkbelægninger i en toiletkumme

Der findes mange gode råd omkring at fjerne kalkbelægninger i toiletkummen over vandkanten.
 
Er det under vandkanten, er det nemlig ikke svært at fjerne belægningerne. Der findes flere forskellige mærker i WC tabs man kan komme i toiletkummen og lade dem virke i nogle timer eller lade dem virke over natten. Men der er som regel ikke meget kalkbelægning under vandkanten. Kalken sætter sig derimod fast i selve vandkanten eller ned langs siderne og bagtil i toilettet, hvor vandet løber ned.
 
Til at fjerne de belægninger, kan man selvfølgelig bruge de gængse toiletrensemidler, som findes i et hav af forskellige mærker.
 
Problemet er bare, at man ikke kan få toiletrensemidlet til at hænge fast på toiletkummen, så de virker ikke specielt godt. Selv de mere geleagtige produkter der er i handelen, vil ikke hænge fast på toiletkummen og gøre sin virkning. Endvidere er det sjældent, at disse produkter indeholder specielt meget af de midler, der virker på kalk.
 
På nettet findes også flere gode råd omkring, hvordan man kan fjerne kalkbelægningerne. De fleste råd går ud på at påklistre køkkenrulle, toiletpapir eller f.eks. vatrondeller på toiletkummen og derefter væde med f.eks. eddikesyre, citronsyre eller sågar Coca Cola. Herefter lade det stå og virke i mange timer. Disse råd er såmænd udmærkede, og med en stor indsats, kan det også nogle tilfælde opnås et rimeligt godt resultat.
 
Selv også det at benytte saltsyre eller klorin findes der råd omkring eller i værste fald, at afrense toiletkummen med skarpe genstand, for eksempel et barberblad. Disse råd nok nogle af de bedste måder til at ødelægge emaljen i toiletkummen på.
 
Men der findes en ganske enkel løsning på at fjerne kalken i toiletkummen. Nemlig at bruge Toiee toilet plug. Hvis man har en gryde, der er brændt på, vil de fleste sikkert bare stille gryden i blød med vand og opvaskemiddel og så lade den stå og opløse belægningen i nogle timer. 
 
Ideen bag Toiee toilet plug, er at gøre det samme, som man gør med gryden. Nemlig stille toilettet i blød med toiletrensemiddel og på den måde opløse kalkbelægningerne.
 
Men i modsætning til gryden, kan man ikke fylde et toilet op. Vandet løber jo ganske automatisk ud, så det stiller sig til vandkanten. Her kommer Toiee toilet plug imidlertid til hjælp. Med den kan man lukke toilettets afløb – vandlåsen – og herefter fylde toiletkummen op med vand og toiletrensemiddel. Ved at bruge Toiee toilet plug, kan man altså gøre det samme med toiletkummen som med gryden. Nemlig stille toiletkummen i blød.
 
Toiee toilet plug lukker vandlåsen, Efterfølgende fyldes toiletkummen med vand og der tilsættes Toiee toiletrensemiddel. Denne lille øvelse klares på nogle få minutter. Herefter lader man toilettet stå og passe sig selv. Alt afhængig af hvor kraftige belægningerne i toieltkummen er, lader man vand og toiletrens stå og virke fra en halv time til 2-3 timer eller eventuelt natten over.  
 
Resultatet vil i langt de fleste tilfælde være en totalt kalkfri toiletkumme, der bliver som ny. Så med en megen lille indsats, kan du få en skinnende ren toiletkumme, som vil være som ny. Du skal ikke bruge en masse knofedt, men ganske enkelt bare lade tiden lave arbejdet for dig.